1

Промене у општинском одбору СНС-а

Саопштење општинског одбора СНС. Поштовани грађани општине Свилајнац, симпатизери и чланови Српске напредне странке: Општински одбор Српске напредне странке у Свилајнцу саоштењем за јавност обавештава суграђане да је дошло до важних промена по питању руководства општинског одбора.
24.02.2017, Саопштење општинског одбора СНС
Председник ОО СНС Свилајнац Бранислав Маринковић сматра да је Општински одбор СНС Свилајнац прошао кроз кризу у раду, где одрећени фунционери више нису показивали лојалност Општинском одбору и отворено били награђени функцијама од стране локалне власти. Општински одбор је реаговао озбиљно, у складу са Статутом Српске напредне странке и донео следеће одлуке:

Са места потпредседнице ОО СНС Свилајнац  разрешена је  госпођа Ана Чукнић- Момчиловић која је због грубог кршења Статута Српске напредне странке, непоштовања одлука Општинског одбора и одборничке групе, као и кршења препорука Извршног одбора странке, о учествовању у локалној власти, штете коју је својим чињењем нанела општинском одбору странке и неактивности. Одлука је подржана великом већином чланова општинског одбора и складу је циљевима коју наша странка заступа.

Именоване су  две нове потпредседнице Марија Стевановић, директорка ТЕ „Мораве“ и Драгана Љубисављевић. Такође, општински одбор је донео одлуку о распуштању МО Свилајнац, при чему је господин доктор Милош Чукнић који је својим деловањем и иступањем у јавности, позивањем на неучествовање у изборима за савете месних заједница и врбовањем наших чланова за тако нешто, а што је противно ставу извршног одбора странке, уносио конфузију и заблуду код чланова странке. Својим појављивањем у медијима и на локалној телевизији, давањем неистинитих изјава поводом инсконструисаних дешавања од 27. 08.2016. године, а без претходне сагласности општинског одбора, именовани је циљно нанео штету угледу странке, тј. Општинског одбора.  У том циљу општински одбор је већином гласова донео одлуку о распуштању  МО Свилајнац и разрешењу председника МО Свилајнац господина доктора Милоша Чукнића.

Обзиром да нам предстоје председнички избори, и да желимо најбоље резултате општински одбор је донео одлуку да је нови повереник МО Свилајнац  Слађан Симић- Симке који је својим активностима у странци и личним залагањем за што боље резултате несумљиво доказао да је неопходан као повереник МО Свилајнац.

Осим тога, општински одбор донео је измене по питању председника Савета. Председник Савета за спорт, омладину и друштвене делатности је Иван Пауновић, председник Савета за образовање, науку и технологију је Дејан Ђуровић, председник Савета за културу је Љерка Радојковић. Именован је и повереник за МО Војска Срђан Петровић.  Важна информација је и да је разрешен дужности и досадашњи благајник општинског одбора Свилајнац Здравко Милосављевић. Нови благајник је Слободан Лазаревић.

Најважније је да је општински одбор наступио јединствено у доношењу кључних одлука по питању свог опстанка и преузео све кораке како би неутралисао штету коју су горе наведене особе нанеле  општинском одбору.

Још једанпут поручујемо нашим суграђанима, да се ми увек понашамо у складу са Статутом СНС Свилајнац и да у нас имају апсолутно поверење, и уједно желимо дотичну разрешену господу да подсетимо на ”сурову истину” а то је да им је Српска напредна странка омогућила постојање на политичкијој сцени наше Општине и да свако њихово самостално деловање би био неостварени сан.

 

26.02.2017

http://svilajnac.sns.org.rs/novosti/saopstenja/saopstenje-opstinskog-odbora-svilajnac