1

Отворено писмо Председнику Општине Свилајнац, господину Милановићу

Имам част да вам се обратим и задовољство да сви грађани сазнају праву истгину о вашем раду, упорности, истрајности а пре свега пожртвању за добробит, нажалост не нас грађана него вас лично. Нешколован мозак а тако „паметна“ личност. Ово што сте сада урадили није случајно а ни у афекту. ПОСТРОЈЕЊЕ ЗА ТРЕТМАН МЕДИЦИНСКОГ ОТПАДА.

***

Ви сте једноставно изманипулисали људе из Министарства  пољопривреде и заштите животне средине, довели у заблуду  проф. др Снежану Богосављевић Бошковић. Ја ћу ову документацију лично послати проф. др. Снежани Богосављевић Бошковић а нећу у то мешати часне и поштене људе из СНС који су стали у одбрану свога града, не за скупљање политичких поена. Они ту једноставно живе са својом децом.

Да будемо јасни. Ја се нисам учланио у СНС у Свилајнцу. Хоћу само да дам свој допринос користећи странице Еколошког покрета и СНС. Ви сте постали Председник општине на локалним изборима 6. маја 2012, године Погледајте шта сте ви планирали још 4. марта  2010. године Исечак из новине.

04/03/2010 18:13 | Svilajnac

Vojska Srbije ustupa deo svoje imovine u Svilajncu lokalnoj samoupravi Industrijska zona umesto poligona

Autor: H. D.

Svilajnac – – Vojska Srbije ustupiće bivši vojni poligon u Svilajncu, površine 23 hektara za izgradnju osam stanova, izjavio je zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović nakon razgovora sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem o mogućnostima da se vojna imovina koja se više ne koristi u tom gradu, zameni za stanove, saopštila je juče informativna služba Opštine Svilajnac.

Svilajnačka lokalna samouprava će na prostoru vojnog poligona graditi Industrijsku zonu 2, za koju već ima zainteresovanih investitora, koji bi na tom prostoru u narednih nekoliko godina mogli da zaposle do 2.000 ljudi. Strani investitori čekali su mesecima da uredba Vlade Republike Srbije stupi na snagu u februaru, pa da započnu sa ulaganjima u opštinu Svilajnac.

Poovoj uredbi lokalnim samoupravama je omogućeno da zainteresovanim investitorima daju u zakup ili prodaju građevinsko zemljište bez nadoknade ili po nižoj ceni od tržišne. Uredbom je definisano da se investitorima ništa neće poklanjati, već da će oni koji dobiju zemlju imati obavezu da ulažu u proizvodne pogone i otvore nova radna mesta, što je i prioritet aktuelne vlasti u Svilajncu, navodi se u ovom saopštenju.

Цитирам: „да се инвеститорима ништа неће поклањати“. Да ли сте од тада до данас одржали реч. Ако нисте зашто? Који је мотив погазизи оно што сте обећали. Објасните шта сте се то договорили са Шутановцем а да он то није испоштовао. А шта ви нисте испоштовали? Од обећаних 2000 радних места нисте запослили ни једног радника.

Овим вашим усменим или писменим договором који нисте публиковали и јавно објавили треба да се позабави Јавно тужилаштво и МУП а не ми грађани Свилајнца. Значи још тада сте планирали да ће те урадити ово. Следи нов текст. Исечак из новине.

03-11-2012 10:55 | Šumadija | Autor / izvor: Šumadijapress

Reciklažno dvorište u Svilajncu

Gradnja reciklažnog dvorišta u Svilajncu je pri kraju.

O tome zašto je gradnja ovog objekta značajna, Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, kaže:

– Trenutno u pregovorima sa jednim novim investitorom iz Francuske koji je zainteresovan za lokaciju reciklažnog dvorišta i sa njimasmo pokrenuli određene procese. Takođe, ovo je nova industrijska zona u Svilajncu, koja ima za cilj da se bavi malo drugačijim sadržajima, kao što su obnovljivi izvori energije i nove tehnologije, koje ih prate. Osim što će otvoriti nova radna mesta, ovo će Svilajnac staviti na mapu gradova koji brinu o ekologiji i prate nove svetske trendove.

U novom reciklažnom dvorištu pri krahju su infrastrukturni radovi, uvedeno su voda, kanalizacija, električna energija i ostalo je još da se završi asfaltiranje. Sledeća faza je rekonstrukcija postojećih hala i objekata, nabavka opreme i nakon toga moći će da radi segment sakupljanja i odnošenja otpada.Vrednost svih ovih radova je milion evra. Sredstva su obezbeili Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Javnog preduzeće “Putevi Srbije”. Sve što je planirano, trebalo bi da bude završeno do kraja godine.

Kategorija: ŠumadijaTags: Svilajnac | Comments Off on Svilajnac: Završni radovi u reciklažnom dvorištu

Ви сте постали Предсдни општине Свилајнац 6. маја 2012. године а само после 6 месеци како сте ступили на ту фукцију брзометно сте стигли на овај ниво. Експедитивно. Брзо. Свака част. Зашто сте журили? Ко вас је мотивисао да журите? Да ли је та журба била у интересу грађана Свилајнца.

Цитирам: „са њима покренули одређене процесе“. Које процесе? Како су се завршили ти процеси? Какву корист од тога имају порески обвезници Свилајнца који су дали то земљиште бесплатно и изградили зграде на њему а да их неко други користи..

Цитирам: „Такође, ово је нова индустриска зона у Свилајнцу, која има за циљ да се бавимало другојачијим садржајима, као што су обновљени извори енергије и нове технологије, које је прате.“ Не разумем се у технологије које прате али добро знам да ово увек прате паре. Ток тих пара треба да установи МУП и Јавно тужилаштво да процесуира јер овде елеменат за тако нешто очигледно има. А од тих обновљених извора енергије незнам да ли су имеле користи наше школе, дом здравља дечији вртић а за грађане и да не питам да ли их је Предраг „угрејао“.

Предраже ви сте испричали виц године. Да није жалосно, било би смешно.

Цитирам “ово ће Свилајнац ставити на мапу градова који брину о екологији и прате нове светске трендове“. Да ли Предраже у твојој научној десертацији  значи пратити нове светске трендове направити кроз центар града коридор камиона са медицинскимотпадом и направити ПОСТРОЈЕЊЕ ЗА САКУПЉАЊЕ И ТРЕТМАН МЕДИЦИНСКОГ ОТПАДА.

На крају Председниче задњи цитат: nakon toga moći će da radi segment sakupljanja i odnošenja otpada.

Мој је закључак да сте тада новембра 2012 били један Председник који је хтео да сакупи и односи отпад. Очигледно да је дошло до метаноје ваше личности и трансформације вашег карактера па уместо да односите како сте обећали и уложили у инфраструктуру новац пореских обвезника, ви сте решили да доносите отпад из целе Србије. И то не обичан отпад, него медицински. Свакако да као „научник“ сте смисли начин како да забраните вирусима, бактеријама да се шире из тог отпада по граду и дечијем вртићу.

Зашто нисте упознали министра са вашим пређашњим радом, са вашом упорношћу да већ 6 година упорно покушавате да донесе отпад у Свилајнац. Зашто суграђанину Предраже? Да ли сте садиста? Да ли сте мазохиста? Сада нешто из ваше бранже. Знам да сте завршили занат, економску нисте како се представљате јер тада сам случајно био професор у тој школи када је било још усмерено образовање. Ви сте 1974. годиште. Предавао сам Основе марксизма са социјалистичким самоуправљањем. Директор је био Жаре. Да ли се сећате? Да ли верујете у свој занат да да ПАРА ВРТИ ГДЕ БУРГИЈА НЕ МОЖЕ.

 

С поштовањем Предраже

Дип.пол. Витомир Васић проф