1

Општинари одобрили производњу Висана?

Још у новембру прошле године општина Свилајнац је на свом интернет сајту обзнанила да фирма Висан проширује своју производњу. А Свилајнчани били убеђени да ова фирма само пакује средства за дератизацију. Поставља се логично питање, шта је то до сада производио Висан и шта ће то убудуће производити у Свилајнцу. У прилогу је смопенути текст “Висан проширује производњу у Свилајнцу”

***

ВИСАН ПРОШИРУЈЕ ПРОИЗВОДЊУ У СВИЛАЈНЦУ
Објављено: 27.11.2014.

Општина Свилајнац потписала је данас уговор са фирмом ВИСАН о продаји парцеле у новој зони привређивања, а у циљу проширивања производње ове фирме. Председник општине Свилајнац Предраг Милановић захвалио се ВИСАН-у на коректној дугогодишњој сарадњи, која је данас резултирала новим уговором:

„Општина је данас продала још један део парцеле, на којој се налази и објекат, а на којој ће ВИСАН наредне године покренути нову произвдњу. Ово је значајно за Свилајнац јер је то још једна нова инвестиција и нова радна места. Имали смо једну тешку годину, али на крају године долазе нам и бољи дани“ – истакао је Милановић.

Оснивач ВИСАН-а Предраг Ћурчић каже да ВИСАН у Свилајнцу запошљава 10 људи, а да ће када се покрене ова нова планирана производња запослити још 20. Наглашава да је Висан основан 1990. године са два радника, а да данас у свом саставу има пет фирми. Једна од њих је и Висан доо која је купац ове парцеле у Свилајнцу:

„Ми смо препознали општину Свилајнац као једну изузетно инвентивну општину, у којој човек може са пуно задовољства да дође и уради посао на најквалитетнији начин. Ми смо у страту купили два објекта и 600 хектара земље, а сада смо купили још један објекат од 545 м2 и 20 ари земљишта, али то неће бити крајња инвестиција у Свилајнац“ – изјавио је Предраг Ћурчић.

извор Општина Свилајнац

http://www.svilajnac.rs/svilajnac/info/3361-visan-prosiruje-proizvodnju-u-svilajncu.html